Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.10.2007 15:42 - Portal
Автор: chaosmaster Категория: Забавление   
Прочетен: 1437 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 15.10.2007 15:46


image

Portal
Жанр: Логическа,екшън

Минимални изисквания :

1.7 GHz processor
512 MB RAM
DirectX 8 compatible video card
Windows 2000/XP/Vista

Препоръчителни изисквания :

Pentium 4 processor (3.0 GHz or better)
1 GB RAM
DirectX 9 compatible video card
Windows 2000/XP/Vista


Поредният шедьовър на Valve! Казвам "шедьовър",защото за мен тази игра е просто уникална като замисъл и като изпълнение. За какво фактически става дума?

През 2005 излезе една безплатна игра наречена Narbacular Drop. Нашата героиня отваряше два портала,през които каквото и да мине,излиза от другата страна. Valve изглежда толкова много са се впечатлили от тази малка геймка,че са направили ремейк,наемайки целия отбор отговорен за Narbacular Drop.

Действието на Portal се развива във вселената на Half-Life. Играта използва красивият енджън на втората част. Вие поемате контрол над някакво момиче,което се казва Шел и играете ролята на опитно зайче за Aperture Science Enrichment Center. На вас е поверено и Aperture Science Handheld Portal Device,което фактически представлява единственото ви "оръжие" в играта. Минавате през 19 тест нива,като последното е...но няма да ви разкривам повече! Изиграйте тази невероятна игра,за да разберете image

Ето и за какво става дума във визуално отношение:

image

Красиво,нали? Между другото на това място трябва да докарате една енергийна топка от другия край на нивото до това,с червения лъч. Принципно на тази снимка се вижда и оръжието,и двата портала. А ето и как изглежда нашата героиня,докато се гледа през порталите:

image

Това е геймплейът! Просто и изчистено,изискващо много логика и мислене,както и бързи рефлекси,защото на някой места се състезавате с времето,а на други трябва да избягвате куршуми. Много бързо и лесно се свиква с управлението на играта. Много бързо бивате погълнати от атмосферата...а да! Атмосферата...!

Играта съчетава параноичната атмосфера от първия Half-Life с едно убийствено чувство за хумор! На моменти ще усетите онова изтръпващо чувство,дължащо се на притока на адреналин,а на моменти ще се смеете като необуздани на култовите лафове,които цепи компютърът...или пък на бойни дроиди,които след като ги обезвредите,те най-мило ви съобщават,че нямат никакви лоши чувства към вас...А песничката накрая по време на финалните надписи ме накара да падна на земята от смях! Нечовешка е!

С две думи,какво представлява PORTAL? Страхотна игра със страхотна атмосфера,страхотна графика,страхотен звук,страхотно чувство за хумор...схванахте за какво става дума image

Научете са да мислите с портали image  И запомнете най-важното - тортата е лъжа!!!


Официален трейлър на играта


Снимки от играта



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: chaosmaster
Категория: Други
Прочетен: 718611
Постинги: 38
Коментари: 52
Гласове: 106
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930